Hauraton afwatering

DESCHACHT NV.
Antwerpsesteenweg 1068
9041 Gent-Oostakker / B-België
+32 93557454

Hoe het FASERFIX beton naar Duitsland kwam

Wat heeft een Italiaanse motor met HAURATON te maken?

We schrijven het jaar 1963. Zeven jaar na de oprichting van de firma hoorde HAURATON-oprichter Karl Hauger van een nieuw, Italiaans cement met fantastische eigenschappen. Bij dit cement zou het mogelijk zijn het beton met vezels te versterken om zo een tot dan ongekende stevigheid te bewerkstelligen.

Hij bedacht zich geen moment, stapte in zijn bedrijfsauto DKW Meisterklasse en reed naar Livorno om daar een monster van het nieuwe cement te kopen om te testen. Helaas overleefde de DKW de zware rit naar Italië niet en beëindigde zijn dienst met een kapitale motorschade. Geen enkele garage in Italië kon de DKW repareren. Met het beschikbare contante geld van destijds DM 320,- kocht Karl Hauger de tweedehands Moto Guzzi Cardellino. Beladen met 25 kg cement reed hij vervolgens over de Gotthardpas in 3 dagen weer terug naar Rastatt.

Direct uitgevoerde tests met het nieuwe cement bevestigden daadwerkelijk diens revolutionaire eigenschappen. En zo werd de productlijn FASERFIX geboren. Karl Hauger had geen rust voor hij nog geen 2 jaar later dit cement van een bekende Duitse producent betrekken kon, omdat het transport van Italië naar Duitsland veel te duur was. De Gotthardtunnel bestond toen nog niet.

Nog steeds is de goede kwaliteit van de Hauraton betonproducten gebaseerd op dit cement, dat op zo’n avontuurlijke manier vervoerd werd. Daarom heeft deze Italiaanse motor dan ook nu nog een ereplaats in het HAURATON klantencentrum.

Moto Guzzi Cardellino in het HAURATON klanten ontvangst centrum

Moto Guzzizoom
Moto Guzzi Stieglitzzoom
Moto Guzzi Papierezoom
 
 
 
 

DESCHACHT NV.
Antwerpsesteenweg 1068
9041 Gent-Oostakker / B-België
+32 93557454

 

Imprint        Privacy policy