Hauraton afwatering

DESCHACHT NV.
Antwerpsesteenweg 1068
9041 Gent-Oostakker / B-België
+32 93557454

Design rooster METROPOLIS: regen ontmoet Jugendstil

Nieuwe METROPOLIS roosters introduceren een Art Nouveau op het gebied van architectuur

Wie zegt dat afdekkingen van lijngoten alledaags en conservatief moeten zijn? Met de introductie van haar design roosters „METROPOLIS“, voegt HAURATON een nieuw product van hoog niveau op het gebied van esthetische vormgeving toe aan haar assortiment. De nieuwe roosters zijn niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk met de asymmetrische lijnen en vloeiende vormen, geïnspireerd door de basiselementen van Jugendstil en Art Déco.

METROPOLIS: lijnafwatering met emotie en elegantie

Planners en architecten kunnen nu een uniek detail toevoegen aan hun speciale bouwprojecten, of het nu te maken heeft met futuristische architectuur of met historische dorpspleinen. Deze roosters geven een project extra karakter. "Het design van de METROPOLIS is gebaseerd op de decoratieve, verstrengelde lijnen van een metrostation in Parijs of vergelijkbare belangrijke invloedrijke objecten. De speelse stijl komt ook naar voren bij bepaalde geometrische elementen", benadrukt HAURATON CEO Marcus Reuter. "Met de METROPOLIS willen wij niet alleen een hoge kwalitatieve technologie leveren aan ontwikkelaars en planners, maar ook een geavanceerde flexibiliteit bieden op het gebied van artistieke expressie voor hun bouwprojecten."

Aan het eind van de 19e eeuw droegen Jugendstil en Art Déco bij aan een toenemende populariteit van designs met ornamenten voor industriële materialen zoals beton en staal. Daarom kan het geen verrassing zijn dat deze twee bewegingen de bron van inspiratie werden voor de nieuwe roosters. Door te focussen op individualiteit en nieuwe vormen en de technische samenwerking met product engineer Klaus Weiler van HAURATON, ontwierp de in Stuttgart gevestigde industrieel-ontwerpfirma, Reform Design, de METROPOLIS.

Inspiratie van de creatieve Franse verkoopadviseur

Het project was in eerste instantie de inspiratie van HAURATON's Franse verkoopadviseur Jean-Christophe Turgné, die de eerste tekeningen heeft ingediend. Marcus Reuter: "Onze Franse collega's hebben een oog voor stijl en creëren vaak ambitieuze, vooruitdenkende oplossingen voor speciale projecten. Met dit talent in gedachten, werd het idee voor de Metropolis werkelijkheid." De uitdaging gedurende de ontwikkelfase was een rooster te ontwerpen dat makkelijk te produceren was en dat in staat moest zijn om een hoge belasting aan te kunnen (klasse D 400), ondanks de specifieke esthetische vormgeving van het rooster.

Compatible met de FASERFIX KS en RECYFIX PRO

Om het rooster compatible te maken voor de lijngoten FASERFIX KS en RECYFIX PRO, was het ook noodzakelijk dat het rooster in de juiste breedte vervaardigd kon worden en om divers te zijn, aangepast te kunnen worden aan het unieke SIDE-LOCK systeem. HAURATON ging nog verder en zorgde voor een geïntegreerde vergrendelende hendel om de roosters te fixeren. "Er waren geen grenzen wat betreft het design. Qua functionaliteit en technische veiligheid, moesten de dragende steunen onder het rooster niet zichtbaar zijn vanaf de bovenkant," legt Marcus Reuter uit. Aan al deze eisen is voldaan met dit exclusieve en moderne product.


Zowel te koop individueel voor de FASERFIX KS en als combi-artikel voor de RECYFIX PRO, de roosters zijn beschikbaar in de nominale breedtes 100 en 200 mm.


Nieuw rooster METROPOLIS beschikbaar voor de FASERFIX KS en RECYFIX PRO.zoom
Nieuw rooster METROPOLIS beschikbaar voor de FASERFIX KS en RECYFIX PRO.
Design rooster METROPOLIS beschikbaar in twee nominale breedtes: 100 mm en 200 mmzoom
Design rooster METROPOLIS beschikbaar in twee nominale breedtes: 100 mm en 200 mm
Het design rooster METROPOLIS geschikt voor belastingsklasse D 400. Hier in nominale breedte 200 mmzoom
Het design rooster METROPOLIS geschikt voor belastingsklasse D 400. Hier in nominale breedte 200 mm
 

Meer informatie over de METROPOLIS:

 
 
 

DESCHACHT NV.
Antwerpsesteenweg 1068
9041 Gent-Oostakker / B-België
+32 93557454

 

Imprint        Privacy policy